Prajtura Shadow

de roberta24 in Prajituri, 20 Feb 2010 | 8642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 100 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de faina
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • 8 oua
  • Crema:
  • 1/3 din compozitia de blat
  • un pachet de unt
  • o fiola esenta de rom
  • Spuma de ness:
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de ness
  • Pentru ornat:
  • 150 gr ciocolata amaruie(eu am folosit Primola)
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajtura Shadow:

Blatul: Amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc, fierbem pana se topeste zaharul si apoi adaugam siropul fierbite peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Intre timp separam ouale, peste crema de cacao incepem si adaugam galbenusurile unul cate unul, omogenizand foarte bine dupa fiecare galbenus adaugat. Oprim 1/3 din crema obtinuta(o ceasca de crema), in restul de 2/3 adaugam faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si o punem la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la foc mediu.

Crema: Batem spuma untul moale, apoi incepem si adaugam crema oprita de la blat lingura cu lingura, la final adaugam esenta de rom.

Spuma de ness: Batem foarte bine frisca, adaugam zaharul si nessul.

Pentru ornat: Rupem ciocolata amaruie bucatele o adaugam in frisca lichida si o punem pe baie de aburi, amestecam pana se topeste ciocolata si apoi lasam la rece. dupa ce s-a racit complet batem bine compozitia cu mixerul pana obtinem o spuma de ciocolata. Cu ea vom orna prajitura cu ajutorul unei seringi pentru ornat.

Dupa ce s-a racit blatul, intindem pe blat prima crema cu rom, apoi punem spuma de ness, iar la final facem diferite ornamente cu spuma de ciocolata. Facultativ putem presara deasupra nuca prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajtura Shadow" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

nadina73 1

21.02.2010, 23:36

ARAT SUPER BINE AM SA O INCERC DAR DUPA POST,DE FAPT POATE CHIR DE PASTE

mamidesara 1

13.03.2010, 19:53

e la favorite

epurasha2bb 1

03.05.2010, 21:38

ia sa o scoatem noi din ''umbra'' si sa o executam ca prea e frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de rom